W mojej cukierni znajdą się drożdżówki, ciastka kruche i deserowe (np. ptysie z kremem), pączki i rogaliki z ciasta francuskiego, modne ostatnio muffiny, a także ciasta tradycyjne (np. sernik, ciasta drożdżowe, babki, makowce, jabłecznik czy piernik) oraz torty. Będą one przygotowywane na miejscu. Dzięki temu klientów kusić będą jeszcze ciepłe wypieki, a w lokalu będzie apetycznie pachnieć. Planuję również produkcję okolicznościowych tortów na zamówienie (np. weselnych czy komunijnych). W przyszłości na zamówienie mogę też wypiekać ciasta np. do okolicznych sklepów. Z czasem poszerzę ofertę o niesłodkie wypieki, np. paszteciki czy kapuśniaki oraz lody własnej produkcji. Ustawie w lokalu 2-3 stoliki i dołączę do menu kawę oraz herbatę. Kapitał pochodzić będzie z pieniędzy już przeze mnie zaoszczędzonych a także uzyskanych w banku "Millennium". Łączna suma to około 50 tysięcy. Przedsiębiorstwo prowadzonę będzię wyłącznie przeze mnie.Całym swoim majątkiem odpowiadać będę za jego funkcjonowanie. Zamierzam zatrudnić trzy osoby: dwóch cukierników z wykrztałceniem minimum średnim, posiadających doświadczenie w tym zawodzie,a także osobę posiadającą umiejętność obsługiwania kasy fiskalnej. W celu uzyskania klientów...