Jak ugotować placki ziemniaczane

Tarkujesz obrane ziemniaki na grubych oczkach, a następnie dodajesz starkowaną cebulę, pieprz, sól, mąkę ziemniaczaną i jajko. Mieszasz do połączenia się składników. Następnie na patelni rozgrzewasz olej. Gdy olej się nagrzeje, wylewasz masę i pilnujesz, aby placki się usmażyły. Gdy będą gotowe, kładziesz je na ręczniku kuchennym i odsączasz tłuszcz. Gdy placki wystygną, wsadzasz je do wrzącej wody i gotujesz przez sześć minut. Następnie możesz się rozkoszować pysznymi gotowanymi plackami ziemniaczanymi.

Tarkujesz obrane ziemniaki na grubych oczkach, a następnie dodajesz starkowaną cebulę, pieprz, sól, mąkę ziemniaczaną i jajko. Mieszasz do połączenia się składników. Następnie na patelni rozgrzewasz olej. Gdy olej się nagrzeje, wylewasz masę i pilnujesz, aby placki się usmażyły. Gdy będą gotowe, kładziesz je na ręczniku kuchennym i odsączasz tłuszcz. Gdy placki wystygną, wsadzasz je do wrzącej wody i gotujesz przez sześć minut. Następnie możesz się rozkoszować pysznymi gotowanymi plackami ziemniaczanymi.