Stanowiska pracy w sektorze hotelarstwa i gastronomii:

Stanowiska dyrektorskie: dyrektor hotelu- Zatwierdza i podpisuje wszelkie postanowienia, zarządzenia, polecenia, regulaminy oraz pisma dotyczące spraw osobowych pracowników, koordynuje pracę hotelu, określa kierunki polityki handlowej swojego hotelu, kieruje polityką kadrową hotelu, monitoruje pracę poszczególnych działów, ustala organizację wewnętrzną hotelu i określa zasady współpracy poszczególnych działów, rozpatruje skargi pracowników. zastępca dyrektora hotelu ds. Hotelowych- kieruje, kontroluje i koordynuje działalnością pionu hotelowego. Realizuje kierunki polityki handlowej hotelu, nadzoruje prawidłową postawę moralną i etyczną pracowników recepcji zastępca dyrektora hotelu ds.

  1. Stanowiska dyrektorskie: dyrektor hotelu- Zatwierdza i podpisuje wszelkie postanowienia, zarządzenia, polecenia, regulaminy oraz pisma dotyczące spraw osobowych pracowników, koordynuje pracę hotelu, określa kierunki polityki handlowej swojego hotelu, kieruje polityką kadrową hotelu, monitoruje pracę poszczególnych działów, ustala organizację wewnętrzną hotelu i określa zasady współpracy poszczególnych działów, rozpatruje skargi pracowników. zastępca dyrektora hotelu ds. Hotelowych- kieruje, kontroluje i koordynuje działalnością pionu hotelowego. Realizuje kierunki polityki handlowej hotelu, nadzoruje prawidłową postawę moralną i etyczną pracowników recepcji zastępca dyrektora hotelu ds. Gastronomii-kieruje całokształtem działalności gastronomicznej w hotelu. Do niego należy całość zagadnień związanych z działalnością pionu gastronomicznego. zastępca dyrektora hotelu ds. Marketingu- nadzór nad realizacją działań marketingowych i różnych form reklamy. Organizuje, kieruje i kontroluje prace z zakresu marketingu, reklamy i public relations. Odpowiada też za współpracę z kierownikami pozostałych komórek organizacyjnych hotelu.
  2. Stanowiska kierownicze: kierownik ds. Marketingu manager hotelu manager ds. Sprzedaży kierownik działu służby pięter kierownik zmiany w dziale bankietów kierownik Front Office Manager (kierownik recepcji) kierownik zmiany recepcji kierownik zmiany restauracji kierownik działu zaplecza kuchni kierownik działu technicznego kierownik restauracji kierownik supervisior kierownik zmiany w Lobby Barze kierownik ds. Personalnych i szkoleń kierownik pubu kierownik zmiany kuchni kierownik public relations kierownik działu uniformów kierownik Fitness Center kierownik pensjonatu manager obiektu hotelowo- sportowego koordynator ds. Pobytów grupowych
  3. Stanowiska szeregowe: recepcjonista kelner- barman kasjer walutowy intendent klucznik parkingowy bagażowy szef kuchni sommelier kucharz goniec telefonistka specjalista ds. Marketingu reprezentant ds. Sprzedaży usług hotelowych pokojowa pracownik działu obsługi pięter inspektor piętra analityk rynku specjalista ds. Specjalnych specjalista ds. BHP Controller szef cukierni pracownik działu rezerwacji barman w Pubie i Lobby Barze bagażowy portier osoba do prowadzenia pensjonatu sprzedający (houseman) pracownik zaplecza kuchni magazynier